Szárítás - Termékei Hosszabb Eltarthatósága és Megőrzött Minősége

Professzionális Szárítási Megoldások

A Naturalpár szárítási szolgáltatásai lehetővé teszik, hogy a fűszerek, gyógynövények, magvak és egyéb alapanyagok hosszabb eltarthatóságúak és mikrobiológiailag biztonságosak legyenek. A kíméletes szárítási eljárásokkal a termékek megőrzik természetes ízüket, illatukat és színüket, miközben a megfelelő nedvességtartalom elérése biztosítja a stabil minőséget.

magvak

A szárítás előnyei

Hosszabb eltarthatóság

Megakadályozza a penészesedést és a mikrobiológiai problémákat.

Megőrzött beltartalmi értékek

Az íz, illat és szín változatlan marad.

Egyenletes minőség

Kíméletes és szabályozott szárítási technológia.

Rugalmas feldolgozás

Különböző alapanyagokra szabott szárítási eljárások.

Szárítási technológiák

A Naturalpár négy különböző szárítási eljárást alkalmaz, hogy az adott termék számára legmegfelelőbb módszert biztosítsa.

Kamrás szárító

Binder típusú szalagos szárító

Szárítás előtt a terméket gépi mosó berendezésben mossák, majd szeletelő géppel szeletelik. A szárító berendezés első szakaszában 
kb. 100 °C-os levegővel a felületi vizet elpárologtatják.

Ezt követően a termék szárítása az egymás fölött elhelyezett szalagokon maximum 70 °C-on, 5 – 6 órán keresztül történik. Ez egy folyamatos üzemű, 5 szalagos szárító berendezés.

Kapacitás: (anyagfüggő) fűszerpaprikából 24 t/nap.

Kamarás szárító

A TERMIK 70 típusú szárítóberendezés nagy nedvességtartalmú zöldség, gyümölcs, fűszer-, gyógynövény és egyéb termékek (pl. gomba, torma, tökmag, virág stb.) szárítására alkalmas.

A szárító üzemeltetése: A terméket mossák, majd szeletelik, a megfelelő módon előkészített terméket vékony rétegben egyenletesen kell elteríteni a tartórekeszben. A szárítóban 1400 darab 5-ös műanyag rekesz helyezhető el.

A szárítás szakaszosan történik. Egy tétel leszárítása 24-48 órát vesz igénybe. Üzemelés közben tetszés szerint állítható a szárítási hômérséklet, a szárítólevegő mennyisége, valamint a szárítón belül a légáramlás iránya.

A szárító műszaki adatai:
Szárítófelület: 290 m2
Berakható tömeg: (anyagtól függően) 1500 – 2500 kg
Szárítási hőmérséklet: 40 – 75 °C
Befoglaló méretek: 8000 x 5000 x 2810 mm

kamarás szárító

Mini szárító

A Z 70-es szárító mini változata. Kis mennyiségű, nagy nedvességtartalmú zöldség, gyümölcs, fűszer-, gyógynövény és egyéb termékek (pl. gomba, torma, tökmag, virág, stb.) szárítására alkalmas.

Minta mennyiségek szárítására is igénybe vehető.

120db műanyag rekesz helyezhető el benne.

Szárítási idő : 24-48 óra

Dohányszárító

2 db Sirokkó tipusú szárító.

A nyers fűszerparikát raschel zsákba töltve egészben szárítják 
50-60 °C-on. A szárítás ideje 10 – 12 nap.



A fűszerpaprika szárításán kívül a berendezés egyéb anyagok szárítására is használható:

  • Gyógynövényszárítás
  • Termékek fonnyasztása
dohányszárító

Kapcsolat és Ajánlatkérés

Ha professzionális fűszer bérfeldolgozásra van szükséged, vedd fel velünk a kapcsolatot, 
és segítünk megtalálni az ideális megoldást!
Kérj most ajánlatot, és biztosítsd termékeid kiemelkedő minőségét!